Képkereten át a világ…

kepkeret1.JPGManapság virágkorát éli, pedig már szinte csak digitálisan készülnek képek. Vagy épp ezért? A képkeretek egy lakás ékességei lehetnek, már ha ideálisan vannak elrendezve. Ráadásul itt is kövessük a „kevesebb néha több” elvét, bár vannak olyan falfelületek, ahol még a nagyon sok is elfér, sőt! Jól néz ki!

Már több ezer kép összegyűlt a számítógépünkön, amit szépen mappákban rendezve tárolunk. Minden utunkon, kiruccanások alkalmával, egy szép naplemente láttán, a gyerekünk egy vicces arckifejezése láttán kapjuk a fényképezőgépünket vagy épp a telefonunk kameráját, és klikk, kész is a kép! Aztán ott van az a szép, nagy fehér falfelület a kanapé mögött vagy az ajtó mellett egy hosszú csík, ahová illene egy nagy kép. Vagy sok kicsi. De hogyan is rendezzük el, hogy esztétikus legyen?

kepkeret2.JPGFogjunk egy hatalmas, egyszerű csomagolópapírt, vágjuk ki a rendelkezésre álló képkereteket, először a földön játszunk velük, és ha kialakult egy, a szemnek kellemes kompozíció, a papírlapokat ragasszuk fel a falra. Ha meggyőződtünk arról, hogy így is tökéletes a harmónia, akkor máris tehetjük a képeket a keretekbe, fúrhatunk és kerülhetnek fel a falra.

Van néhány alapszabály, amely segít az összhang megteremtésében: a stílusban hasonló vagy azonos, színben is közelálló, különböző méretű kereteket részesítsük előnyben. Lehet sablonokat is keresni, amelyek segítenek a képek könnyebb elhelyezésében, és különböző szabályokat is követhetünk, így akár legközelebb másoknak is segíthetünk a helyes keretrendezésben.

 

További ötletek, és egy kis segítség: 
 

kepkeret6.JPG

 

kepkeret3.JPG

 

kepkeret4.JPG

 

kepkeret5.JPG